Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından startı verilen ve kamuoyunda “300 Koyun Projesi” olarak bilinen “Üretici Şartlarında Sözleşmeli Küçükbaş Hayvancılık Projesi” kapsamında yapılan başvuruların ardından, ön değerlendirme işlemleri de tamamlandı. TİGEM tarafından yapılan ön değerlendirme sonucunda oluşan listelerin, üreticilerin bağlı bulunduğu İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine gönderildi.
Şanlıurfa genelinde 117 üreticiye toplam 21.934 koyun ön değerlendirme sonucu olumlu olarak değerlendirilen üreticilere sözleşme sonrası koyunları teslim edilecek.
Şanlıurfa en çok koyunun Viranşehir’e verildiği belirten Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Dr. Halil Özşavlı Viranşehirli 31 üreticiye 5613 koyunun TİGEM tarafından verileceğinin müjdesini verdi.
Viranşehir’in tarım ve hayvancılık bölgesi olduğunu ifade eden Milletvekili Adayı Özşavlı bu tür projelerin ilçeye kazandırılması için gayret sarfedeceklerini belirtti.
Kırsal Mahallelerde üretimi arttırmak, atıl kalan mera alanlarını üretime kazandırmak, koyun barınaklarının tam kapasite ile kullanımını sağlamak, ülkemiz koyun varlığını arttırmak, kırsaldaki koyunculuk yapan insanları sosyal güvenceye kavuşturmak amaçları ile geliştirilen projenin Viranşehirli girişimcilere katma değer kazandıracağını sözlerine ekleyen Milletvekili Adayı Özşavlı Viranşehir’de hayvancılığın geliştirilmesi için başta Organize Hayvancılık Bölgesi olmak üzere önemli projelerinin olduğunu kaydetti.
Başvurusu kabul edilecek ve projeden faydalanacak olan ilk etapta en az 117 kişi ile sözleşme imzalanacak. Projeden faydalanmak isteyenlerle imzalanacak sözleşmenin ardından süreç şu şekilde ilerleyecek;
TİGEM, Ziraat Bankası aracılığı ile;
* Sözleşme imzalayacağı yetiştiriciye 300 başa kadar küçükbaş hayvanı ücreti karşılığında satacak.
* Bakım, besleme ve hayvan sağlığı masrafları için avans verecek.
* TİGEM, doğacak kuzuların alımını garanti ederek, taban alım fiyatını önceden belirleyecek.
* Üretilecek yapağı ve süt yetiştiricinin olacak.
* Ziraat Bankası aracılığı ile üretim sürecinde, yetiştiriciye bakım ücreti ve sigorta bedeli avans olarak verilecek.
* Sözleşme imzalanacak yetiştiricilere kendi işletmelerinde eğitim verilecek.
* Sütten kesimi müteakip kuzular alınacak, masraflar düşülerek hak edişi üreticiye ödenecek.
* Alınan dişi kuzularla üretim zinciri büyüyerek devam edecek.
* Üretici hayvanlara TARSİM sigortalarını yaptıracak.”
Proje ile dişi koyun sayısının ve et üretiminin artırılacağı belirtiliyor
VİRANŞEHİR BELEDİYESİ 2018 YILI İÇİN 240.000 M2 KİLİTLİ PARKE TAŞI SÖZÜ VERDİ
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.